Отидете към основна версия

1 957 13

Италия скърби за Силвио Берлускони

  • италия-
  • силвио берлускони-
  • напред италия-
  • лидер

Днес той почина на 86-годишна възраст

Източник: БГНЕС

Силвио Берлускони, италианският политик-ветеран, основател и лидер на партията "Напред, Италия!", почина на 86-годишна възраст. Това съобщиха медиите в Италия. След тази новина, политици и водещи обществени фигури в страната изразиха своите съболезнования и отдадоха почит на една от най-колоритните личности в последните десетилетия, пише "Фокус".

Бившият министър-председател на Италия и лидер на политическата партия "Италия вива", Матео Ренци, сподели в дълъг пост в социалната мрежа Twitter, че Берлускони "написа история". Той призна, че въпреки споровете и разногласията, влиянието на Берлускони в политиката, икономиката, спорта и телевизията беше безпрецедентно. Ренци изрази своите съболезнования към семейството и близките на Берлускони.

Други политици, включително вицепремиерът, Матео Салвини, и министърът на отбраната, Гуидо Крозето, също изразиха съболезнованията си и признаха важността на Берлускони в италианската политическа история.

Дори партията на премиера, Джорджия Мелони - "Братя италианци", въпреки предишните сблъсъци с Берлускони, изрази почит и съболезнования към него.

Футболният отбор "АК Монца", който принадлежи на Силвио Берлускони от 2018 г., също отдаде почит на милиардера на своя уебсайт. Те изразиха скръбта си за загубата на Берлускони и благодарността си към него за всичко, което е направил за отбора.

В изявлението пише: "Завинаги с нас. Адриано Галиани и всички от "АК Монца" скърбят за загубата на Силвио Берлускони. Празнота, която никога не може да бъде запълнена, завинаги с нас. Благодаря ви за всичко, президенте“.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: