Отидете към основна версия

902 6

Великобритания настоява за глобален регулатор на изкуствения интелект

  • великобритания-
  • изкуствен интелект-
  • регулатор-
  • глобален-
  • заплахи

Страната дори предлага да бъде домакин на глобална среща, посветена на обсъждането на начини за смекчаване на рисковете, свързани с новите технологии

Източник: Shutterstock

Нарастващите опасения, свързани с интензивното развитие на изкуствения интелект и възможните заплахи, които той може да представлява за човечеството, се превръщат в сериозен проблем, сравним с пандемиите и ядрените оръжия. Великобритания дори предлага да бъде домакин на глобална среща, посветена на обсъждането на начини за смекчаване на рисковете, свързани с новите технологии.

През втората половина на годината Обединеното кралство ще бъде организатор на първата в света среща на високо равнище, в която главна тема ще бъде изкуственият интелект.

Миналия месец на срещата на групата на седемте най-развити страни в Япония, държавите от Г-7 също призоваха за приемане на мерки относно изкуствения интелект. Министър-председателят на Великобритания, Риши Сунак, настоява за създаване на бъдещ глобален регулатор на изкуствения интелект със седалище в Лондон, предаде "Нова ТВ".

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: