12 Юни, 2023 15:04 901 6

Великобритания настоява за глобален регулатор на изкуствения интелект

  • великобритания-
  • изкуствен интелект-
  • регулатор-
  • глобален-
  • заплахи

Страната дори предлага да бъде домакин на глобална среща, посветена на обсъждането на начини за смекчаване на рисковете, свързани с новите технологии

Великобритания настоява за глобален регулатор на изкуствения интелект - 1
Източник: Shutterstock

Нарастващите опасения, свързани с интензивното развитие на изкуствения интелект и възможните заплахи, които той може да представлява за човечеството, се превръщат в сериозен проблем, сравним с пандемиите и ядрените оръжия. Великобритания дори предлага да бъде домакин на глобална среща, посветена на обсъждането на начини за смекчаване на рисковете, свързани с новите технологии.

През втората половина на годината Обединеното кралство ще бъде организатор на първата в света среща на високо равнище, в която главна тема ще бъде изкуственият интелект.

Миналия месец на срещата на групата на седемте най-развити страни в Япония, държавите от Г-7 също призоваха за приемане на мерки относно изкуствения интелект. Министър-председателят на Великобритания, Риши Сунак, настоява за създаване на бъдещ глобален регулатор на изкуствения интелект със седалище в Лондон, предаде "Нова ТВ".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 4 Отговор
    Регулаторът се казва СЗО.
  • 2 Ми дъ узпти Камилату...

    3 1 Отговор
    Потом Камилолюбъцът/камилофилът/
  • 3 светът

    9 1 Отговор
    Настоява за глобален регулатор на интелекта във Великобритания. Такива глупости правят там, особено в Оксфорд, че вече има съмнения за съществуването на интелект там изобщо.
  • 4 Плашимир

    5 0 Отговор
    Не искам да ви плаша ,ама сега е момента за паника! Изтърван е коня. Сменяйте си койните за нещо истинско докато не ви ги е заграбил интелекта ,че това ще му е първата работа.
  • 5 Механик

    2 1 Отговор
    "Великобритания настоява за глобален регулатор на изкуствения интелект"
    И естествено тоя регулатор трябва да англо-угоден.
    Нещо като СЗО, ООН, НАТО, нали?
  • 6 От страни

    0 1 Отговор
    Четох в мрежата за опити с изкуствен интелект за управляване на дроновете, та се оказа че ИИ-то направил няколко удара а когато му заповядали да спре той тръгнал да очисти точката от където е идвало управляването му. Та май скайнета не е далеч.
Новини по държави: