Отидете към основна версия

21 302 204

Путин призна вината на Русия за взривяването на язовира в Украйна

  • бесарабски фронт-
  • каховка-
  • язовир-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • херсонска област-
  • александър коваленко

Първата отбранителна линия е отмита, а изпод високите води започват да изплуват трупове на руски войници

Снимка: БГНЕС/ EPA

Вчера, по време на среща с подлизурци, Путин де факто призна вината си за подкопаването на Каховската водноелектрическа централа. Той потвърди това, за което се говори всички тези дни, а именно, че причината за подкопаването е страхът на окупаторите, че Силите за отбрана на Украйн ще започнат настъпление с форсиране на Днепър.

И от всичко това имено руснаците трябва да си направят извода, но те явно няма да го направят. Затова ще се опитам да посоча няколко точки. Срутването на Каховската водноелектрическа централа наистина създаде проблеми с форсирането на Днепър, но в рамките на определен период от време. От своя страна какви са последствията от тези действия на окупаторите...

Мащабна екологична, икономическа и хуманитарна катастрофа с много жертви. Но ние разглеждаме именно компонента на военния ред. И тук, колкото и да е странно, ситуацията с РОВ не е по-добра. Първата отбранителна линия е отмита, а изпод високите води започват да изплуват трупове на руски войници от левия бряг.

Вече отбелязах, че руското командване и лично Путин взеха решение да взривят Каховската водноелектрическа централа в паника и набързо, в резултат на което напредналите части на РОВ на левия бряг, който е по-нисък от десния, не бяха предупредени предварително и бяха отнесени заедно с първата защитна линия.

Тоест, Путин сега преминава във фаза, когато е готов не просто да хвърля руснаците в битка като месо, вече не в името на някакви ефимерни победи или да задържа територии, а банално, просто в паника, да дава заповеди. Тек наистина до "Ще бомбардираме Воронеж!" не е толкова далеч. Или съвсем близо.

Източник: Александър Коваленко

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 239 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания