Отидете към основна версия

1 209 12

Курти: Международната общност ни учудва с толерантността и мълчанието си към действията на Сърбия

  • косово-
  • албин курти-
  • премиер-
  • действия-
  • сърбия

Заяви премиерът на Косово

Източник: БГНЕС

Премиерът на Косово, Албин Курти, заяви, че арестът на трима косовски полицаи от страна на Сърбия е акт на агресия срещу демократичната държава Косово, съобщи "КосоваПрес".

Курти заяви своите коментари по време на пресконференция, където присъстваха и вътрешният министър, Джелял Свечля, след заседание на Съвета за национална сигурност, посветено на напрежението в Северно Косово и случая с ареста на тримата полицаи, извършен от Сърбия, предаде БТА.

Той посочи, че "вчерашното престъпление на Сърбия" наложи на Косово да засили граничния контрол и да затрудни пътуванията, когато сигурността е застрашена.

Президентът на Косово настоя за незабавното освобождаване на тримата полицаи от страна на Сърбия и призова международната общност да окаже натиск върху Сърбия, за да се прекрати агресията срещу Косово и да се гарантира освобождаването на полицаите.

Курти подчерта, че арестът на тримата полицаи не е станал в Сърбия, както твърди тя, а в дълбините на територията на Косово. Той посочи, че са открити следи от обувки и белезници, които водят към Сърбия, където полицаите са били отвлечени. Курти съобщи, че се работи по откриване на мястото, където са задържани полицаите, за да се организира среща с тях, информират медиите в Косово.

"Сърбия не ни изненадва, тя не е променила своя апетит. Това, което ни изненадва, е толерантността и мълчанието на международната общност спрямо действията на Сърбия, която постоянно се стреми към дестабилизация"

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.

Свързани новини