Отидете към основна версия

2 780 116

Украйна: Хаосът в Русия е от полза за Киев

  • украйна-
  • киев-
  • русия-
  • москва-
  • хаос

Украински длъжностни лица съобщават

Източник: БГНЕС

Изявления на украински длъжностни лица съобщават, че хаосът в Русия е от полза за Киев, според информация от Ройтерс. Предстои да се види дали президентът, Володимир Зеленски, и неговата армия ще успеят да използват безредието, което наемниците от "Вагнер" създадоха с настъплението си към Москва, коментира агенцията.

Късно снощи Евгений Пригожин обяви, че спира своя "поход за справедливост" към Москва, след като постигна споразумение, благодарение на което срещу него и наемниците му няма да бъдат повдигани наказателни обвинения.

В своето вечерно видеообръщение Зеленски заяви: "Светът видя, че господарите на Русия не контролират всичко. Всъщност нищо. Само пълен хаос." Той призова съюзниците на Украйна да изпратят още оръжия в подкрепа на страната.

Според Ройтерс бунтът на Пригожин е най-голямото вътрешно предизвикателство, пред което Владимир Путин се е изправял през своите 23 години на власт. Тази ситуация предизвика глобални опасения за сигурността, а Вашингтон и неговите съюзници проведоха редица разговори, за да координират действията си.

Украинският външен министър заяви: "Всеки хаос сред вражеските редици работи в наш интерес." Според информация от американския Държавен департамент, Вашингтон ще остане "в тясно сътрудничество" с Киев по време на развитието на ситуацията.

Вчера украинската армия обяви, че води настъпление в близост до села около Бахмут и освободи село Красногоровка в Донецка област, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: