Отидете към основна версия

12 639 162

Данилов: Гибелта на Русия е неизбежна

  • украйна-
  • русия-
  • гибел-
  • пригожин-
  • вагнер

Заяви секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна

Източник: БГНЕС

Олексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност на Украйна, изрази убеждението си, че поради събитията около "Вагнер", гибелта на Русия е неизбежна. Той също признава, че един от участниците в преговорите след войната ще бъде беларуският президент, Александър Лукашенко. Това заявява Данилов в своя Facebook профил, цитиран от "Украинская правда".

"Всичко, което може да се обърка в Русия, ще се обърка, а случаят с Пригожин може да предизвика процеси с непредсказуеми последици. Обратното броене е започнало."

Данилов счита, че действията на Пригожин са първата стъпка в демонтажа на системата на Путин, като основателят на "Вагнер" е само част от групата и плана за дестабилизация, цитира "Фокус".

Според секретаря на Съвета за национална сигурност в Русия, има група, включваща недоволни от Путин силови служители, чиновници и олигарси, а вчерашният "Ростовски марш-метод" е демонстрация за сериозността на техните намерения, възможностите им и създаването на условия за започване на процеса на преход на властта - било то доброволно или принудително.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 151 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: