Отидете към основна версия

3 621 29

Норвегия ще достави допълнителни 1000 микродрона Black Hornet на Украйна

  • украйна-
  • норвегия-
  • микродрон-
  • доставки

Това е част от поръчка, направена от норвежкото министерство на отбраната

Източник: БГНЕС

Норвегия ще достави допълнителни 1000 микродрона Black Hornet на Украйна, съобщи компанията Teledyne FLIR Defense. Това е част от поръчка, направена от Министерството на отбраната на Норвегия. Дроновете Black Hornet са с малки размери и се използват за операции в среди без системи за глобално позициониране. Те са особено полезни за предаване на живо видео.

През миналата година Teledyne FLIR Defense сключи четиригодишна сделка с Норвежката агенция за отбранителни материали за доставка на тези нано безпилотни летателни апарати на стойност около 48 милиона долара (86.05 милиона лева).

Също така, през 2022 г., Норвегия дари близо 300 системи Black Hornet на украинските военни чрез Международния фонд за Украйна, като тази инициатива беше ръководена от Обединеното кралствол цитира "Фокус".

Компанията Teledyne FLIR Defense е създадена през 2021 г., след като индустриалният конгломерат Teledyne Technologies придоби доставчика на термовизионни камери FLIR Systems в сделка за 8 милиарда долара (14.34 милиарда лева).

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: