Отидете към основна версия

5 966 52

Германия призова Русия да поднови зърнената сделка

  • русия-
  • украйна-
  • германия-
  • зърнена сделка-
  • прекратяване

Руската федерация прекрати споразумението за превоз на украинско зърно през Черно море

Източник: БГНЕС

Германия изрази подкрепа за усилията за подновяване на споразумението за износ на украинско зърно през Черно море. Германското правителство призова Русия да удължи срока за изнасяне на зърно от Украйна, предаде БНР.

Русия прекрати споразумението за превоз на украинско зърно през Черно море. След като бъдат изпълнени всички руски искания за износ на собствено зърно, Москва ще се върне към изпълнението на споразумението, заяви говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков.

Официално споразумението между Русия и Украйна изтичаше в края на понеделник след няколко удължавания. Песков посочи, че Русия има ясна позиция по отношение на споразумението за зърното, която не е била променена от неотдавнашното нападение на Кримския мост.

Германия призова Русия да удължи срока на споразумението за износ на зърно за Украйна с повече от 60 дни. Говорителката на кабинета, Кристиане Хофман, заяви, че желанието на двете страни за удължаване на споразумението трябва да бъде приветствано. Тя подчерта, че износът на зърно от Украйна трябва да бъде възможен постоянно.

Федералното министерство на външните работи отбеляза, че според актуалните данни в момента 345 милиона души по света са недохранени, което е нарастване с 69 милиона спрямо преди началото на руската война.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: