Отидете към основна версия

7 700 56

Интензивни боеве по цялата фронтова линия в Украйна

  • великобритания-
  • украйна-
  • отбрана-
  • русия-
  • боеве-
  • фронт

Това съобщи британското министерство на отбраната

Източник: БГНЕС

През последната седмица войната в Украйна продължава с интензивни боеве и движения по фронтовата линия. Воюващите страни отчитат малък напредък в различни сектори. Това съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

На североизток, руските части се опитват да пробият през горски район западно от Кремена. В този район украинските сили съсредоточават значителни ресурси около Бахмут, който е под контрола на Русия. Въпреки крехката си позиция, руските сили засега успяват да удържат града.

На юг, в Донецка област, по-специфично край Авдиевка, руската армия изпълнява нападения с ограничен успех.

В района на южния фронт, украинската армия провежда атаки в две направления, но все още не успява да преодолее руските отбранителни линии. Русия въведе режим на разпределение на артилерията в този регион, за да запази критичната си способност за непряк обстрел.

В Херсонска област, Украйна успява да контролира малко предмостие на левия бряг на река Днепър, близо до разрушения Антоновски мост. Това предизвиква голямо предизвикателство за руските сили, които са обезпокоени от уязвимостта на своя югозападен фланг.

Конфликтът продължава да бъде наситен и представлява сериозна заплаха за стабилността и сигурността в региона. Международната общност продължава да наблюдава внимателно развитието на ситуацията и търси начини за постигане на мирно решение на кризата, цитира news.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: