Отидете към основна версия

973 2

Германия призовава за мирно решение на кризата в Нигер

  • германия-
  • криза-
  • нигер-
  • обиколка

Германският министър на икономическото развитие предприема обиколка в Западна Африка

Източник: БГНЕС

Преди предстоящата си обиколка в Западна Африка, германският министър на икономическото развитие и сътрудничество Свеня Шулце призова за намиране на мирно решение на кризата в Нигер, съобщи ДПА.

Шулце подчерта, че протестите срещу военния преврат в Нигер не означават обявяване на война. Тя настоява, че има различни начини за по-конструктивен подход, като например организирането на нови избори или освобождаването на демократично избрания президент Мохамед Базум от арест.

Германският министър определя военния преврат в Нигер като необичаен случай на пуч от страна на военните и посочва, че поне в момента няма данни за жертви, което може да улесни намирането на дипломатическо решение.

Шулце се очаква да започне своята четиридневна обиколка в Западна Африка от Мавритания. Плановете ѝ включват посещение на Нигерия, където ще проведе преговори с представители на Икономическата общност на западноафриканските държави (ЕКОВАС), която ротационно председателства над кризисната ситуация в Нигер. В разговорите ще се разискват и начини, по които Германия може да помогне за постигане на мирно решение за Нигер.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини