Last news in Fakti

14 Август, 2023 09:23 962 2

Германия призовава за мирно решение на кризата в Нигер

  • германия-
  • криза-
  • нигер-
  • обиколка

Германският министър на икономическото развитие предприема обиколка в Западна Африка

Германия призовава за мирно решение на кризата в Нигер - 1
Източник: БГНЕС

Преди предстоящата си обиколка в Западна Африка, германският министър на икономическото развитие и сътрудничество Свеня Шулце призова за намиране на мирно решение на кризата в Нигер, съобщи ДПА.

Шулце подчерта, че протестите срещу военния преврат в Нигер не означават обявяване на война. Тя настоява, че има различни начини за по-конструктивен подход, като например организирането на нови избори или освобождаването на демократично избрания президент Мохамед Базум от арест.

Германският министър определя военния преврат в Нигер като необичаен случай на пуч от страна на военните и посочва, че поне в момента няма данни за жертви, което може да улесни намирането на дипломатическо решение.

Шулце се очаква да започне своята четиридневна обиколка в Западна Африка от Мавритания. Плановете ѝ включват посещение на Нигерия, където ще проведе преговори с представители на Икономическата общност на западноафриканските държави (ЕКОВАС), която ротационно председателства над кризисната ситуация в Нигер. В разговорите ще се разискват и начини, по които Германия може да помогне за постигане на мирно решение за Нигер.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Едно е ясно

    4 0 Отговор
    Мирно решение би трябвало да значи, каквото решат нигерците, а не каквото кажат европейците, американците или марсианският съюз.