Отидете към основна версия

2 798 29

Подоляк: Саркози е пряк съучастник на Путин

  • украйна-
  • саркози-
  • обвинения-
  • путин-
  • съучастник

Тези обвинения бяха отправени в отговор на интервюто на Саркози за Le Figaro, където бившият президент призова за "компромиси" в конфликта между Русия и Украйна

Източник: БГНЕС

Бившият френски президент Никола Саркози е пряк съучастник в дългогодишното престъпление на Русия срещу Украйна, според съветникa на ръководителя на украинската президентска администрация, Михайло Подоляк. Тези обвинения бяха отправени в отговор на интервюто на Саркози за Le Figaro, където бившият президент призова за "компромиси" в конфликта между Русия и Украйна, цитира агенция "Фокус".

Според Саркози, Крим е бил руска територия до 1954 година и мнозинството кримчани "винаги са се чувствали руснаци", а затова "всяка крачка назад е илюзорна". Той предложи провеждането на "референдум под строгия контрол на международната общност", за да се "утвърди сегашното състояние" на Крим.

Подоляк обаче критикува тези изказвания и ги тълкува като подкрепа за "престъпните планове на диктатора Владимир Путин за завземане на чужди земи". Той обвини Саркози в пряко съучастие в този дългосрочен престъпен план и го разкритикува за опита му да се подкрепят престъпници чрез фрази като "земя в замяна на мир".

Според него, единственият начин да се спре конфликта е връщането на международното право върху тези територии и Русия трябва да загуби войната.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: