Отидете към основна версия

1 857 27

Очаква се Зеленски да пристигне в Гърция днес

  • зеленски-
  • гърция-
  • среща-
  • западни балкани-
  • лидери

За среща с лидерите на Западните Балкани

Източник: БГНЕС

След посещенията си в Швеция, Дания и Нидерландия, президентът на Украйна Володимир Зеленски се очаква да отиде в Атина, където днес ще се състои среща на лидерите от Западните Балкани, според информация от изданието "To Víma".

Според съобщението, срещата, планирана за 21 август вечерта, е организирана от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

Очаква се ръководителите на страните от Западните Балкани, както и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, да се съберат в двореца Максимос, за да обсъдят въпроси свързани с разширяването на ЕС и европейското бъдеще на този регион.

Въпреки запитванията на журналисти, гръцките органи се въздържаха от потвърждаване или опровергаване на информацията за възможното пристигане на президента Зеленски в Атина.

Зеленски прекара почивните дни си в северните страни на Европа, включително Швеция, Нидерландия и Дания.

По време на посещението си в Швеция, на 19 август, бяха постигнати споразумения относно въоръженията, с фокус върху производството на оборудване в Украйна, както и началото на изпитания на украински пилоти с изтребители Gripen от националните въоръжени сили.

На 20 август беше сключено споразумение в Нидерландия и Дания за предоставянето на самолети F-16 на Украйна след обучението на украински пилоти.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: