Отидете към основна версия

2 402 13

Германското правителство улеснява получаването на гражданство

  • германия-
  • законопроект-
  • гражданство-
  • паспорт

Законопроект предвижда по-бърз процес за придобиване на германски паспорт

Източник: БГНЕС

Според предадената информация от агенция ДПА, германският кабинет следва да одобри законопроект, който ще улесни получаването на германско гражданство за мигранти в бъдеще. Този законопроект предвижда по-бърз процес за придобиване на германски паспорт, като се запазват условия, свързани с икономическата и демократичната интеграция. Въпреки това законопроектът изрично забранява даването на гражданство на лица, извършили престъпления с антисемитски или расистки мотиви.

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер коментира, че този проектозакон е ключов за запазването на конкурентоспособността на страната и за привличането на "най-добрите умове". Тя подчертава, че успешната интеграция на мигрантите е от съществено значение за обществото.

Законопроектът също така позволява на лицата да притежават паспорт от повече от една държава, което представлява значителна промяна в предходната политика на Германия.

Този законопроект е част от плановете на лявоцентристкото коалиционно правителство на Германия, което взе властта през декември 2021 година. Тези планове се насочват към по-интегративен и отворен подход към миграцията и гражданството в страната, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: