Отидете към основна версия

3 049 130

Зеленски: Путин ще загуби в дълга война

  • русия-
  • путин-
  • война-
  • зеленски-
  • украйна

"Руският президент се стреми да превърне Украйна в нефункционираща, обезлюдена държава, чиито бежанци създават проблеми в Европа"

Източник: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ще загуби в дълга война. Това заяви украинският му колега Володимир Зеленски в интервю за The Economist.

След като не е успял бързо да победи Украйна, Путин е решен да изтощи нея и решителността на нейните партньори. Путин се стреми да превърне Украйна в нефункционираща, обезлюдена държава, чиито бежанци създават проблеми в Европа. Самата Русия обаче е крехка, цитира news.bg.

"Путин не разбира, че в една дълга война той ще загуби. Защото няма значение дали той е подкрепен от 60% или 70% от руснаците. Не, икономиката му ще загуби. Докато Украйна увеличава своите удари вътре в Русия , руснаците ще започнат да задават неудобни въпроси за неспособността на тяхната армия да ги защити", каза президентът.

Освен това властите на Путин вече са отслабени от бунта на лидера на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин. Зеленски е уверен, че те ще бъдат отслабени още в бъдеще.

Припомняме, че Зеленски предупреди по-рано, че отслабеният Путин вероятно ще прибегне до ядрени заплахи и до нови бомбардировки по украинската инфраструктура през зимата.

"Тази зима ще станем свидетели на прекъсвания на тока и на сплашвания с ядрено оръжие, просто защото на Путин му свършиха аргументите", посочи Зеленски и продължи:

"Балонът, че Путин е политик, се спука."

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: