Отидете към основна версия

19 137 218

Докторът на батальона „Вълците на Да Винчи“: Украйна няма да победи нито утре, нито догодина. Понасяме ужасяващи загуби

  • украйна-
  • вълците на да винчи-
  • доктор-
  • война-
  • русия-
  • алина михайлова

Днес не може да се говори за освобождаването на Крим, каза тя

Снимка: Instagram/ alishamisha

Докторът на батальона „Вълците на Да Винчи“ Алина Михайлова заяви, че Украйна няма да победи Русия нито днес, нито догодина, ако обществото не помогне на въоръжените сили с всички възможни средства, предаде Focus.ua.

Украинското общество се отпусна твърде много в очакване на обявената победа на Украйна и спря да помага на украинските защитници. Поради това не може да се говори нито за освобождаване на Крим, нито за победа като цяло.

Това каза Алина Михайлова, която е боен медик от батальона „Вълците на Да Винчи“. „Ние търпим загуби, в това няма романтика. Няма да прочетете в интернет какво се случва днес на фронта“, каза още тя. Тя отбеляза, че освобождаването на окупираните територии на Украйна сега е под голям въпрос.

„Днес не може да се говори за освобождаването на Крим, ако всеки от нас не полага усилия за фронта в каквото и да е качество – военен, доброволец, цивилен човек, който казва „благодаря“ " на военния и не свежда очи като види военен инвалид. Много сме спокойни днес, че ще постигнем победа. Няма да стане, нито днес, нито утре, нито след година. За да стане, трябва да се мобилизираме“, заяви Михайлова в рамките на Ялтенската европейска стратегия (YES). Михайлова е приятелка на загиналия Герой на Украйна Дмитро Иванович „Да Винчи“ Коцюбайло.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 120 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: