Отидете към основна версия

26 312 67

Владимир Путин: Тези два газопровода ще бъдат обединени

  • владимир путин-
  • газ-
  • газпром-
  • газопровод-
  • камчатка-
  • северен поток-
  • силата на сибир

За газификацията на Камчатка ще се използват възможностите на терминала за втечнен природен газ, който по думите на Путин вече е построен от руска компания

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Газопроводите "Силата на Сибир" и Сахалин-Хабаровск-Владивосток ще бъдат обединени и включени в единната система за газоснабдяване на Русия. Това каза днес руският президент Владимир Путин на Източния икономически форум, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Плановете ни включват да свържем помежду им газопроводите "Силата на Сибир" и Сахалин-Хабаровск-Владивосток, а след това да ги включим в единната система за газоснабдяване на страната, т.е. да решим по същество (. . .) историческата за нашата страна, глобална задача - интегриране в едно цяло на газопреносните мрежи на запада и изтока на Руската федерация", каза президентът.

По думите му, наред със строителството на газопровода "Силата на Сибир-2", това ще позволи не само "да се работи гъвкаво на световните енергийни пазари, но и съществено да се разшири програмата за газификация на Бурятия, Забайкалския край, други региони в руския Далечен изток, да се осигурят допълнителни ресурси за промишлеността му, да се осигури на градовете и селата екологично чисто гориво.

За газификацията на Камчатка ще се използват възможностите на терминала за втечнен природен газ, който по думите на Путин вече е построен от руска компания. Той допълни, че тази сфера се развива активно в Русия, включително в Арктика, където вече е задействан нов мащабен проект за втечнен природен газ, включващ завод за втечняване на синьо гориво без аналог в света.

Същевременно новопостроен газопровод Волхов-Мурманск-Белокаменка ще снабдява нов голям център за втечнен природен газ, който ще бъде създаден в Мурманска област, каза Путин.

Осмият Източен икономически форум се провежда във Владивосток от 10 до 13 септември под надслов "По пътя към сътрудничество, мир и разцвет".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 105 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания