Отидете към основна версия

2 473 43

Киев: Пристанищната ни инфраструктура е сериозно повредена от руските атаки

  • украйна-
  • русия-
  • зърнена сделка-
  • черно море-
  • одеса

Украинският зърнен износ е отбелязал спад с почти три милиона тона на месец от 18 юли – ден след като Русия се оттегли от сключената с посредничеството на ООН сделка за безопасен износ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над сто обекта от пристанищната инфраструктура са повредени от руски атаки срещу украински пристанища от 18 юли насам, обяви днес вицепремиерът на Украйна Олександър Кубраков, цитиран от Ройтерс, информира БТА.

Той каза още, че украинският зърнен износ е отбелязал спад с почти три милиона тона на месец от 18 юли – ден след като Русия се оттегли от сключената с посредничеството на ООН сделка за безопасен износ на украинско зърно през Черно море.

"От 18 юли, вследствие на руски атаки срещу украински пристанища, 105 пристанищни инфраструктурни обекта са претърпели щети и са частично разрушени. В резултат от атаките по пристанищата от дунавския комплекс и блокадата на морските пристанища износът на зърно за Азия, Африка и Европа спадна с почти три милиона тона на месец", написа Кубраков в социалната мрежа "Фейсбук".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: