Отидете към основна версия

4 868 47

Кремъл отговори на заяждането на Хилари Клинтън с Путин

  • русия-
  • нато-
  • кремъл-
  • песков-
  • хилъри клинтън

"Що се отнася до последователността на действията на президента Путин, трябва да напомним на госпожа Клинтън множеството вълни на разширяване на НАТО и приближаването на военната инфраструктура на пакта до нашите граници"

Източник: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков напомни днес за, според него, решителния отказ на Запада да обсъжда гаранциите за сигурността на Русия, предаде ТАСС.

Той направи това в отговор на коментарите на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, че руският президент Владимир Путин сам си е виновен за разширяването на НАТО.

"Госпожа Клинтън е известна у нас със своите опити да обърне всичко с краката нагоре и да подменя понятията", каза пред журналисти Песков.

"Що се отнася до последователността на действията на президента Путин, трябва да напомним на госпожа Клинтън множеството вълни на разширяване на НАТО и приближаването на военната инфраструктура на пакта до нашите граници, последвани от настояванията на Путин пред западните страни да се обсъди тази ситуация и да се подпише някакъв документ (за гаранциите за сигурност), проект на който беше подготвен от руската страна, и следва да напомним още за решителния отказ на западните държави да обсъждат каквото и да било. Пределно ясно е какво стана причина за специалната военна операция, която е в ход и продължава", посочи говорителят на Кремъл.

Москва смята, че Канада трябва да изправи пред правосъдието или да предаде на желаещите да направят това ветерана от дивизията на СС "Галичина", Ярослав Хунка, когото канадският парламент аплодира, каза още Песков.

Той добави, че Кремъл вече е чувал изявленията на представители на полските власти, които възнамеряват да инициират наказателно преследване на Хунка. "Това, че не може да има никакъв срок на давност за подобни престъпления, е очевидно", отбеляза Песков.

Саботажите срещу газопроводите "Северен поток" така или иначе са били организирани от САЩ и Великобритания и тези страни са замесени в инцидента, каза още говорителят на Кремъл.

"Не са ни известни източниците на господин (Сиймор) Хърш, но във всеки случай основното в неговата публикация несъмнено съвпада с данните, които имат нашите спецслужби", отговори говорителят на Кремъл на въпрос да коментира публикациите на американския журналист за причините на инцидентите с двата газопровода.

"Тук не е важно как и на какво е написано, а е важно, че де факто подобен терористичен акт срещу критичната енергийна инфраструктура, която е собственост на международно съвместно предприятие, така или иначе е бил организиран от САЩ и Великобритания. Те така или иначе са замесени в този терористичен акт", обобщи позицията на Кремъл Песков.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания