Отидете към основна версия

2 962 41

Френският министър на въоръжените сили е в Киев

  • франция-
  • киев-
  • украйна-
  • министър-
  • въоръжени сили

Придружен от представители на отбранителната индустрия

Източник: БГНЕС

Френският министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню пристигна днес в Киев, придружен от представители на отбранителната индустрия, за да обсъдят френската помощ за Украйна и индустриалните партньорства в условия на война, която изглежда ще бъде продължителна, предаде Франс прес.

По време на посещението министърът ще се срещне с украинския си колегата Рустем Умеров, както и с министъра на стратегическите индустрии Олександър Камишин.

Представители на около 20 френски компании, специализирани в производството на бронирана техника, артилерия, безпилотни летателни апарати, системи за киберзащита и разминиране предстои да обсъдят и подпишат партньорства с украинската индустрия.

Това включва разработване на производство на място на резервни части за поддръжка на военно оборудване, доставено от Франция.

Посещението на Льокорню идва в навечерието на първия Форум на отбранителната индустрия, организиран от Украйна, който ще събере, наред с украински индустриалци, повече от 160 компании от 26 държави по думите на украинския президент Володимир Зеленски, цитира БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: