Отидете към основна версия

2 919 10

Спешно след атентатите! Пакистан изгони всички нелегални мигранти

  • пакистан-
  • ислямска държава-
  • мигранти-
  • тероризъм

Министърът на вътрешните работи Сарфраз Бугти каза, че всички нелегални имигранти трябва да напуснат Пакистан до 1 ноември или да бъдат изправени пред принудително експулсиране

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пакистан нареди всички нелегални имигранти да напуснат страната или да бъдат изгонени принудително, след като стана ясно, че 14 от 24 самоубийствени атентата в южноазиатската държава тази година са били извършени от афганистанци, съобщава "Ройтерс".

Министърът на вътрешните работи Сарфраз Бугти каза, че всички нелегални имигранти трябва да напуснат Пакистан до 1 ноември или да бъдат изправени пред принудително експулсиране. Тя обяви, че около 1,73 милиона афганистански граждани в Пакистан нямат законни документи.

Бугти говори в Исламабад, след като граждански и военни лидери се срещнаха с министър-председателя и началника на армията, за да обсъдят закона и реда.

Припомняме, че миналата седмица два самоубийствени атентата срещу религиозни събирания в Пакистан убиха най-малко 57 души.

Няма незабавен отговор от Кабул на коментарите на Бугти. Афганистанските талибани отхвърлиха обвиненията, че афганистанската територия се използва за бойни действия и казаха, че сигурността на Пакистан е вътрешен проблем.

Атаките от страна на ислямистки екстремисти в страната се възобновиха от миналата година, когато прекратяването на огъня беше нарушено между правителството и Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), организация на различни твърдолинейни сунитски ислямистки групи.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини