Отидете към основна версия

3 331 104

Ударите срещу ивицата Газа продължават

  • израел-
  • газа-
  • удари-
  • палестинци

В ранните часове на деня над територията се издигна пушек

Снимка: БГНЕС

И тази нощ продължиха ударите срещу Ивицата Газа, предаде NOVA. В ранните часове на деня над територията се издигна пушек. Почти никъде няма ток заради повреди по инфраструктурата. Районът е под пълна блокада и са спрени всички доставки на храна, вода и горива. Не е ясно дали може да бъде постигнат мир.

Високопоставен представител на „Хамас” заяви, че групировката е готова да води преговори за прекратяване на огъня, тъй като са "изпълнили целите си". По-късно обаче бойците заплашиха, че ще започнат да екзекутират заложници, ако ответният огън не бъде прекратен.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се закани, че войната тепърва започва и страната му ще приложи огромна сила. „Зверствата на „Хамас” тези дни са невиждани от времето на зверствата на „Ислямска държава”. Вързани деца, екзекутирани заедно със семействата си. Млади мъже и жени, застреляни в гърба, жестоки убийства. Други ужаси, които няма да описвам тук. Винаги сме знаели кои са „Хамас”. Сега целият свят знае - „Хамас” е ИДИЛ и ние ще се справим с тях, както просветеният свят победи ИДИЛ. Този враг искаше война и ще я получи”, каза министър-председателят на Израел.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.

Свързани новини