Отидете към основна версия

4 071 26

Заложниците, взети от „Хамас“, може да са мъртви

  • израел-
  • заложници-
  • хамас-
  • ивицата газа-
  • басем наим

Представител на "Хамас" обяви, че не знае дали еврейските заложници са живи

Снимка: БГНЕС/ EPA

Представител на "Хамас" не знае дали заложниците, взети от групировката в ивицата Газа, са живи, предаде Sky News.

Близо 200 израелски цивилни бяха взети за заложници от терористичната групировка след нейната офанзива срещу Израел. Това е и причината израелската армия до момента да не е предприела сухоземна инвазия в Газа.

Ръководителят на отдела за политически и международни отношения на „Хамас“ Басем Наим каза, че не знае дали 199-те израелски цивилни, взети за заложници, са живи.

„Казахме на всички посредници, че сме готови да освободим всички цивилни заложници в момента, в който агресията срещу нашия народ бъде спряна“, каза той. По думите му целта на „Хамас“ не е да води война заради самата война, а да освободи палестинските земи от израелската окупация.

Израелските въоръжени сили заявиха днес, че броят на хората, държани като заложници от палестинското ислямистко движение "Хамас", е 199. "Информирахме семействата на 199 заложници", каза днес на пресконференция Даниел Хагари, говорител на израелските въоръжени сили. Той подчерта, че "усилията във връзка със заложниците са национален приоритет" и че "армията и Израел работят денем и нощем, за да ги освободят". Над 1400 са убитите в Израел при атаката на бойците от "Хамас".

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.

Свързани новини