Отидете към основна версия

1 861 11

Напрежение в Европа! Австрия вдига нивото на терористичната опасност

  • австрия-
  • полиция-
  • брюксел-
  • карл нехамер

Службите за сигурност на Австрия преценяват, че и в страната съществува конкретна ситуация на заплаха и повишен риск от нападение, съобщава Standart

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер обяви, че от днес в страната нивото на предупреждение за опасност от терористична атака е повишено до втора степен.

Мярката се взима предвид атентата в Брюксел, както и напрежението в цяла Европа за осъществяване на терористични нападения.

Службите за сигурност на Австрия преценяват, че и в страната съществува "конкретна ситуация на заплаха и повишен риск от нападение", съобщава Standart.

Съобщено бе, че полицията ще работи в по-тясно сътрудничество с въоръжените сили. При нужда до 190 войници ще бъдат включени в мерки за защита на сигурността в столицата Виена и на други места в страната, а допълнително специално обучени сили на армията започват охрана на еврейските институции.

Участието на войниците засега ще е ограничено, но видимо на ключови точки.

На пресконференция с участието на министъра на вътрешните работи, министърката на отбраната Клаудия Танер, шефа на службата за държавна сигурност Омар Хаджави-Пирхнер и военният комендант на Виена Курт Вагнер бе обявено създаването на Център за борба с терора, в който ще участват поне три служби.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: