Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 08:23 2 231 8

На Лазурния бряг! Френската полиция арестува мъж, опитал да извърши нападение с нож

  • франция-
  • кан-
  • полиция

Прокуратурата съобщи, че сцената се е разиграла на около 200 метра от синагога, но добави, че е твърде рано да се каже дали има връзка, посочи "Фигаро"

На Лазурния бряг! Френската полиция арестува мъж, опитал да извърши нападение с нож  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полицията в южния френски град Кан арестува мъж, опитал да нападне човек с нож близо до синагога, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен заяви, че органите на реда са задържали "много опасен човек с нож, който искал да нападне друго лице".

"Благодарение на тях е избегнато най-лошото", написа той в социалната мрежа Екс.

Около 19:00 ч. мъжът бил забелязан да се моли в автокъща, при което мениджърът на къщата отишъл при него и му казал, че "тук не е място да се молиш", съобщи вестник "Фигаро", като се позова на полицейски източници.

Нападателят след това извикал на арабски "Бог е велик" и неколкократно се опитал да намушка мениджъра, преди да избяга. Арестуван е няколко минути по-късно.

Прокуратурата съобщи, че сцената се е разиграла на около 200 метра от синагога, но добави, че е "твърде рано да се каже дали има връзка", посочи "Фигаро".

Мъжът е обвинен в подбуждане към тероризъм и въоръжено нападение, заяви френското държавно обвинение, цитирано от вестника.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    4 3 Отговор
    ТО ГОЛЯМА НОВИНА НЯМА ЩО
  • 2 Говорит Москва

    7 2 Отговор
    Да полежи, после връщане у маймунарника
  • 3 И ся кво

    7 6 Отговор
    Демократите всеки скандал ще го пишат тероризъм.

    Коментиран от #4

  • 4 тъй де

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "И ся кво":

    питай мааси
  • 5 Факт

    2 1 Отговор
    За всеки с нож ли ще пускаме полиция
  • 6 честен ционист

    2 1 Отговор
    ЕвроГанчо не се впечатлява от терористични атентатчета с ножлета и пушлета. Забърсва кръвта от улицата и пак продължава с яденето и пиенето. Виж, една банкова ваканция би го уплашила много повече, отколкото някой камилар, крещейки някакви дивашки възгласи към Всевишния.
  • 7 този

    1 0 Отговор
    ага нападател не е нападнал първия които се е представил за жертва а е търсил втори които и не разбрал че ще бъде жертва
  • 8 Чекмедже бабаит

    2 0 Отговор
    Да продължавайте да спасявате бежанците, безредиците и убийствата ще зачестят. Европата се напълни Троянски коне и на никой не му минава през модерната глава, че нямаме оръжие с което да браним родната земя и потомството си.
Новини по държави: