Отидете към основна версия

2 060 6

Лондон обучава украински инженери за защита на енергийния сектор

  • великобритания-
  • обучение-
  • украйна-
  • инженери

Военнослужещи от Корпуса на кралските инженери предават опита си на цивилни колеги

Военнослужещи от Корпуса на кралските инженери в състава на британската армия са обучили украински цивилни инженери как да защитават своя енергиен сектор от руски атаки тази зима, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Щетите и унищожаването на критична национална инфраструктура от руски ракетни атаки и атаки с дронове представляват една от най-големите заплахи за живота и безопасността на украинските цивилни след инвазията, отбелязва агенцията.

Двуседмичният обучителен пакет е разработен след заявка от Украйна.

Стажантите са били обучени как да идентифицират потенциални обхвати на взривове и въздействието на различни оръжия и експлозиви и къде най-добре да локализират физически и въздушни бариери, за да помогнат за защитата на обекти от руски атаки, каза министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Министърът на отбраната Грант Шапс изтъкна, че обучението е "от съществено значение" за защита на украинските цивилни с наближаването на зимата.

Шапс каза: „Цивилното население на Украйна е изправено всекидневно пред смъртна опасност от силите на Путин и тяхната безразборна кампания на бомбардировки срещу украинската критична инфраструктура.

„Украинският народ демонстрира непоколебима издръжливост в лицето на тази незаконна инвазия и този персонализиран пакет от обучение ще помогне за спасяването на живота на много хора през ужасно студените зимни месеци, когато достъпът до надеждна енергия е от жизненоважно значение.“

Майор Майкъл Садъби от инженерните войски каза: „Няма съмнение, че това обучение ще бъде проведено в Украйна през следващите седмици и ще има реално въздействие върху качеството на живот на нейните цивилни и способността на Украйна да устои на руските атаки през цялата зима“.

„Украинските участници бяха изключително мотивирани и ще могат да прилагат специалните мерки за защита на силите и методите за оценка на инфраструктурата, предоставени на този курс, за да подкрепят своята страна“, каза още майор Садъби.

Британските специалисти от запаса на кралските инженерни войски, използваха своя професионален опит, за да предоставят елементи от обучението в газов завод в Обединеното кралство, на военна писта и в пристанищно съоръжение.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: