Отидете към основна версия

2 879 76

Володимир Зеленски: Русия претърпя болезнени загуби край Авдеевка

  • авдеевка-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • донецк

Москва е започнала подновен натиск за обкръжаване на града в средата на октомври, опитвайки се да обхване украинските позиции с постоянни артилерийски обстрели и вълни от атаки с жива сила и военна техника

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Зеленски твърди, че Русия е изгубила войски, колкото броят на една бригада в опит да обкръжи Авдеевка. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили са загубили поне една бригада войници, които се опитват да настъпят към източния украински град Авдеевка, предаде The Guardian.

Според местните и военните власти в Украйна Русия е започнала подновен натиск за обкръжаване на града в средата на октомври, опитвайки се да обхване украинските позиции с постоянни артилерийски обстрели и вълни от атаки с жива сила и военна техника.

"Нападателите направиха няколко опита да обкръжат Авдеевка, но всеки път нашите войници ги спираха и отхвърляха обратно, причинявайки им болезнени загуби. В тези случаи врагът загуби поне една бригада", е заявил Зеленски на британския министър-председател Риши Сунак в телефонен разговор.

Бригадите варират по големина и могат да наброяват между 1500 и 8000 военнослужещи, като и Украйна, и Русия пазят в тайна загубите си на бойното поле. Руски военни блогъри съобщават за териториални придобивки на войските на Москва в района, докато Украйна описва ситуацията като изключително трудна.

В актуализирано съобщение за бойното поле на 27 октомври украинският генерален щаб съобщи, че военните "твърдо държат отбраната и нанасят значителни загуби" на руските войски, като добавя, че те не се отказват от опитите си да обкръжат града.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: