Отидете към основна версия

15 429 221

Украйна може да спечели войната срещу Русия, без да освободи дори един метър от територията си

  • валерий залужни-
  • роман свитан-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • бахмут

Западът е разтревожен от резултатите на украинската контраофанзива

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Военният експерт Роман Свитан разкри как Украйна може да спечели войната с Руската федерация, без да напредва в контранастъплението и без да освобождава територии по-далеч от Бахмут и Авдеевка.

Според него „бързото“ придвижване на въоръжените сили на Украйна по фронтовите линии, на което Западът възлагаше надеждите си, не е първостепенна задача от гледна точка на никоя отбраняваща се армия.

Първо трябва да „смилате“ руските войски, това е ключът към успеха на спечелената война, посочи Свитан пред Obozrevatel.

"Можете да не освобождавате абсолютно нищо, да не се местите никъде, да работите само в района на Бахмут и Авдеевка. И ако цялата руска армия бъде въведена там и унищожена, нашите територии сами ще бъдат освободени", каза военният експерт.

С други думи, първата задача на Украйна е да създаде необходимите условия за нанасяне на максимални щети на руските сили. Сега нейната армия бързо се възстановява: тя набира повече новобранци в своите редици, макар и с много по-лошо обучение от предишните. Сега вече не може да се каже, че на страната на Руската федерация воюва „професионална армия“. Украйна разруши гръбнака ѝ миналата година, подчерта Свитан.

По-рано началникът на щаба на британската отбрана адмирал Тони Радакин заяви, че Западът е разтревожен от резултатите от украинската контраофанзива. Според него съюзниците трябва да коригират очакванията си за успеха на настъплението на украинските въоръжени сили в „краткосрочен план“. Той отбеляза, че в своите прогнози Западът е подценил нивото на отбрана, което Руската федерация е успяла да организира във временно окупираните територии. В същото време в Украйна казват, че има тактически успех в контранастъплението, но бавният темп се влияе от степента на миниране на териториите.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 194 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: