Отидете към основна версия

6 849 53

Взривно устройство в подарък уби помощника на Залужни на рождения му ден

  • валерий залужни-
  • генадий частяков-
  • загинал-
  • подарък-
  • взрив-
  • украйна

Генадий Частяков е загинал в дома си

Снимка: РБК-Украина

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни съобщи за смъртта на неговия помощник майор Генадий Частяков в резултат на експлозията на неизвестно устройство, скрито в подарък за рожден ден.

"Неизразима болка и тежка загуба за въоръжените сили на Украйна и за мен лично. Днес /б.р. снощи/, при трагични обстоятелства, на рождения му ден, в кръга на семейството, загина моят помощник и близък приятел майор Генадий Частяков. Неизвестно взривно устройство бе задействано в един от подаръците“, написа Залужни в своя канал в Telegram.

Главнокомандващият каза, че Частяков е бил негово „надеждно рамо“ и изрази съболезнования на вдовицата и четирите деца на загиналия. „Причините и обстоятелствата ще бъдат установени по време на досъдебното производство“, каза Залужный.

МВР от своя страна съобщи за смъртта на военен "в резултат на небрежно боравене с боеприпаси". Изданието "Украинская правда", позовавайки се на източници от правоприлагащите органи, предостави подробности за инцидента. И така, според вдовицата на починалия, Частяков донесъл вкъщи подаръчна торбичка с бутилка алкохол и сувенирни чаши във формата на гранати; при отваряне на торбата е избухнала експлозия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: