Отидете към основна версия

1 277 38

Съпругата на Нетаняху пише на Джил Байдън: Една жена роди бебето си в плен

  • израел-
  • хамас-
  • заложниците-
  • джил байдън-
  • сара нетаняху-
  • писмо

Сара Нетаняху заяви, че пише "преди всичко като майка"

Снимка: Shutterstock

Съпругата на израелския премиер е писала на Джил Байдън, твърдейки, че отвлечена жена е родила в плен на "Хамас", призовавайки я да поиска освобождаването на заложниците, предаде Скай нюз.

В писмо до първата дама на САЩ Сара Нетаняху заяви, че пише "преди всичко като майка", за да я призове да "говори от името на тези деца".

Тя каза, че 32 деца са държани като заложници, включително 10-месечно бебе, което е било "отвлечено още преди да се научи да ходи или да говори".

"Тези деца със сигурност страдат от неописуема травма, не само защото са отвлечени, но и са станали свидетели на бруталното убийство на техните родители и братя и сестри на този ужасяващ 7 октомври", пише тя.

Една жена от заложниците е била бременна, когато е била взета от "Хамас", каза Нетаняху.

"Тя роди бебето си в плен на Хамас. Можете само да си представите, както и аз, какво трябва да минава през ума на тази млада майка, докато тя е държана с новороденото си от тези убийци.

Нетаняху призова Байдън да "призове за незабавното освобождаване на тях и на всички, които са задържани".

"Този кошмар, който започна преди повече от месец, трябва да приключи", написа тя.

В сряда президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред репортери, че прави всичко по силите си, за да освободи заложниците, държани от "Хамас" в Газа, но това не означава изпращане на американските военни.

Катар се опитва да договори сделка между "Хамас" и Израел, която ще включва освобождаването на около 50 цивилни заложници от Газа в замяна на тридневно прекратяване на огъня, заяви официален представител, информиран за преговорите, пред Ройтерс в сряда.

Сделката, която се координира със САЩ, също така предвижда Израел да освободи някои палестински жени и деца от израелските затвори и да увеличи размера на хуманитарната помощ, разрешена в Газа.

Хамас се съгласи с общите очертания на тази сделка, но Израел - който оттогава бомбардира и изпрати сили в Газа - не е и все още преговаря за подробностите, каза официалният представител.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.

Свързани новини