Отидете към основна версия

1 490 5

Губернаторът на Тексас подкрепи завръщането на Тръмп в Белия дом ВИДЕО

  • тексас-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • грег абът-
  • губернатор

Грег Абът и бившият американски президент се срещнаха на границата между Тексас и Мексико

Губернаторът на Тексас Грег Абът подкрепи в неделя кампанията за завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, докато беше домакин на бившия президент на границата между Тексас и Мексико, предаде Texas Tribune.

„Имаме нужда от Доналд Тръмп обратно като президент на Съединените американски щати“, каза Абът, декларирайки, че Тръмп ще осигури границата и ще „възстанови закона и реда“.

Тръмп каза, че подкрепата е „огромна чест“, като се има предвид колко усърдно е работил Абът за укрепване на границата при президента демократ Джо Байдън.

"Г-н Губернатор, ще направя работата ви много по-лесна“, каза Тръмп. „Ще можеш да се съсредоточиш върху други неща в Тексас.“

Абът направи изявлението си, след като той и Тръмп сервираха ястия на военнослужещи, изпратени за операция „Самотна звезда“, превърнала се в мисията на Абът за гранична сигурност. Като част от усилията, които струваха на Тексас милиарди долари, Абът изпрати щатски войници и членове на Националната гвардия на границата, за да арестуват мигранти, пресичащи Рио Гранде. Някои от арестите са предмет на дела за граждански права срещу държавата.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини