Отидете към основна версия

1 320 12

Хамас освободиха втора група заложници

  • хамас-
  • заложници-
  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • катар

Първоначално терористите от Хамас отказваха да освободят втората група заложници

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бригадите "Ал Касам" - военното крило на палестинското терористично движение Хамас - са предали на Червения кръст в ивицата Газа 17 заложници: 13 израелци и четирима чужденци. Те вече са пристигнали в Израел, съобщават армейски представители.

Израел от своя страна съобщи за освобождаването на 39 палестинци: шест жени и 33 непълнолетни младежи. Те са били откарани в Източен Йерусалим и на Западния бряг на река Йордан.

Първоначално терористите от Хамас отказваха да освободят втората група заложници, обвинявайки Израел в нарушение на ангажиментите в рамките на четиридневното примирие. Информационните агенции предават, че в крайна сметка заложниците са били освободени под натиска на Катар. По време на четиридневното примирие се предвижда да бъдат освободени 50 израелски заложници и 150 палестински затворници. За днес е планирано освобождаването на още 13 заложници, съобщава агенция ДПА.

Щайнмайер на посещение в Израел

Федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер и председателката на Бундестага Бербел Бас ще направят днес посещение Тел Авив в знак на солидарност с Израел. Те са поканени от израелския президент Ицхак Херцог. След Израел двамата най-високопоставени представители на германската държава ще посетят Оман и Катар.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини