Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 11:54 1 316 12

Хамас освободиха втора група заложници

  • хамас-
  • заложници-
  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • катар

Първоначално терористите от Хамас отказваха да освободят втората група заложници

Хамас освободиха втора група заложници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бригадите "Ал Касам" - военното крило на палестинското терористично движение Хамас - са предали на Червения кръст в ивицата Газа 17 заложници: 13 израелци и четирима чужденци. Те вече са пристигнали в Израел, съобщават армейски представители.

Израел от своя страна съобщи за освобождаването на 39 палестинци: шест жени и 33 непълнолетни младежи. Те са били откарани в Източен Йерусалим и на Западния бряг на река Йордан.

Първоначално терористите от Хамас отказваха да освободят втората група заложници, обвинявайки Израел в нарушение на ангажиментите в рамките на четиридневното примирие. Информационните агенции предават, че в крайна сметка заложниците са били освободени под натиска на Катар. По време на четиридневното примирие се предвижда да бъдат освободени 50 израелски заложници и 150 палестински затворници. За днес е планирано освобождаването на още 13 заложници, съобщава агенция ДПА.

Щайнмайер на посещение в Израел

Федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер и председателката на Бундестага Бербел Бас ще направят днес посещение Тел Авив в знак на солидарност с Израел. Те са поканени от израелския президент Ицхак Херцог. След Израел двамата най-високопоставени представители на германската държава ще посетят Оман и Катар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 10 Отговор
    Задържали са 33 деца евреите военнопрестъпниците евреи
  • 2 Хахаха хахаха

    6 8 Отговор
    Пропагандистите на Сорос наричат децата непълнолетни става въпрос за малолетни деца на 12-13 години които са държани в плен в затвори на територията на Израел
  • 3 Швейк

    0 1 Отговор
    Така,така...
  • 4 стоян георгиев

    7 3 Отговор
    Терориста разбира само от мачкане.как почнаха да връщат заложниците.като ги върнат обаче няма да има прошка отново.
  • 5 Демократ

    9 5 Отговор
    Терористите винаги държат за заложници най-невинните и беззащитни хора и доказват с това, че са безпощадни и никаква милост не може да се очаква от тях. За да не бъдат избивани невинните палестинци , Израел поиска незабавно освобождаване на заложниците. Защо Хамас не ги освободи,за да спре войната, което е най-лесното решение? Защото целта не да няма,а да има война. Терористът от Москва,който им е инструктор,защото 3 пъти са били при него преди безсмислената атака срещу Израел и 1 път след нея иска така. Ясно е какво им е наредил кръвожадния вожд- смърт, смърт, смърт, както в Украйна. Как е възможно Хамас вместо да осигури нормален живот на палестинците в ивицата Газа, да изразходва милиардите долари помощи за хората в построяването на подземен град с безброй тунели от откакто са на власт от 2007 г. с цел да нахлуят в Израел и да го унищожат. Целта на Путин е да унищожи държавата Украйна по същия вероломен начин.

    Коментиран от #7

  • 6 Какво стана сега

    3 4 Отговор
    Хамас нали ги изядоха заложниците, а сега ги освобождават?!
  • 7 Христо

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Демократ":

    Обърквате нещата - странна смесица от верни и неверни твърдения.

    Путин 8 години се опитваше да запази Украйна чрез Минските споразумения.
    Но на САЩ и Великобритания това не им беше изгодно.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Демократ

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    Като припявате опорките на Кремъл няма как да убедите хората,които знаят истината. Планът на Путин за подчиняването на Украйна не от днес, глупостите,които пишете, че искал да я запази нямат нищо общо с реалността. Нахлуването му в Украйна, за да я подчини беше 2014 г. в Крим и Донбас, а Минск име споразумения ги прочетете- подписва се,че ще бъде запазена териториалната цялост и границите на Украйна, ако предаде ядрения си арсенал на Русия. Както винаги за Русия няма международни правила и договори, Путин прави каквото е решил. Украйна изпълнява ангажимента си, но неподчинението на Украйна на Путин означава погром. Същото направи Путин и в Чечня, Грузия ,Нагорни Карабах,Осетия, Приднестровието. Това е експанзията на агресивния диктатор. Всички като тебе заминавайте при любимия си спасител да му се радвате отблизо.
  • 9 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    Тоя па тоя...прочел в руската пропаганда две думи и ги повтаря.я кажи кво изпълни по минските споразумения путлер?по минск едно нападна украинците при дебалцево а уж подписа мир по минск две не изпълни абсолютно нищо .нула.за сметка на това украйнците изпълниха на около 70%условията.та кажи кво изпълни путлер по минските съглашения о що му сложиха санкции че не ги изпълнява?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.