Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 20:23 2 202 10

"Хамас" отложи втория кръг от освобождаването на заложници

  • хамас-
  • израел-
  • заложници-
  • газа-
  • ивицата газа

"Хамас" иска в Газа да влязат камиони с хуманитарна помощ

"Хамас" отложи втория кръг от освобождаването на заложници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Хамас" вече освободи група заложници, на фона на обявеното 4-дневно примирие, но за момента ще спре с пускането на пленени, защото има условие към Израел.

Военното крило на палестинската групировка "Хамас" заяви, че е решило да отложи втория кръг от освобождаването на заложници докато Израел не се ангажира да допусне камионите с помощи в северната част на Газа, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Бригадите "Изедин ал Касам", военното крило на радикалното палестинско движение "Хамас", заяви, че отлагат освобождаването на втората група пленници "докато окупационното правителство не изпълни условията на споразумението относно влизането на камиони с хуманитарна помощ в северната част на ивицата Газа и не започне да спазва споразуменията за освобождаване на [палестинските] затворници", се казва в изявлението на групировката, публикувано в канала ѝ в Телеграм, предаде ТАСС.

В отговор говорител на израелската армия заяви пред френския телевизионен канал BFM, че Израел напълно спазва примирието. Осама Хамдан, представител на "Хамас" в Ливан, заяви пред базирания в Ливан телевизионен канал "Ал Маядин", че спирането е поради нарушенията на примирието, извършени от Израел, "свързани с (влизащата в Газа) помощ, в допълнение към престрелките и нарастващия брой на загиналите ... Някои от (тези нарушения) се случиха вчера и се повториха и днес", каза Хамдан. От Международния комитет на Червения кръст нямаше незабавен коментар дали освобождаването на заложниците и задържаните е било отложено.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не трябваше ЦАХАЛ

    9 6 Отговор
    да спират устрема...
  • 2 Свободен

    5 9 Отговор
    Хамас иска да отклони част от боеприпасите за Украйна, като ги детонира с главите си!
    Героично, но глупаво.
    Производството расте с всеки ден.
  • 3 НАБЛЮДАТЕЛ

    8 2 Отговор
    Много да се внимава когато се изнудва евреин. Ще ти го върне в пари, ама когато вече не можеш да реагираш
  • 4 Мхм

    10 5 Отговор
    Срещу всеки заложник излизат по 50 затворника
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 На чи фут

    8 7 Отговор
    Не може да вярваш
  • 7 Мисирката пак не ни информира

    4 1 Отговор
    Че Израел обстрелва!
  • 8 Артилерист

    3 2 Отговор
    За всичките избити палестинци и изобщо за цялата кървава вакханалия на израелците, са виновни американците. Байдън на думи изразява съжаление за загиналите, но в действителност поощрява Израел като го снабдява с оръжия и пари. Вчера пропагандата им продължи да лъска образа на Байдън, че той наредил да се прекрати огъня временно. Това е толкова глупаво и цинично, защото не издържа и най-малкия намек: защо не го направи по-рано, като така великодушно сега го е извършил? Освен това в Газа не се допускат журналисти от световните медии. Това, което в света се получава за случващото се в Газа, е от няколко проправителствени американски агенции и оскъдна информация на журналисти на свободна практика. Истината в Газа е много по-трагична...
  • 9 ТрампЛин

    3 2 Отговор
    Хамас са приключени! Дори тези освободени затворници ще бъдат унищожени!
  • 10 ...

    1 0 Отговор
    Минпал ще ви погнат скапани чалми. Тръгнали да изнудват и даьсменят договорките.