Отидете към основна версия

8 009 226

Заради огромните загуби в Авдеевка руснаците промениха тактиката си

  • авдеевка-
  • украйна-
  • русия-
  • денис попович-
  • война-
  • владимир путин

Руската федерация е намалила интензивността на въздушните удари

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските войски край Авдеевка промениха тактиката си и преминаха в настъпление на малки групи, както преди това направиха близо до Бахмут. Каква е причината за тази промяна и дали подобна тактика на нашествениците ще бъде ефективна, обясни военният наблюдател Денис Попович, цитиран от УНИАН.

"Това е свързано с големи загуби. Те променят тактиката, за да се опитат да пробият нашата защита и взеха като опит случилото се близо до Бахмут, когато все пак успяха да превземат по-голямата част от града. Сега те се опитват такива повтарят едни и същи неща край Авдеевка, надявайки се, че това ще доведе до същия ефект“, каза експертът.

Той отбеляза, че на места окупаторите наистина успяват да напреднат. „Въпреки това загубите, които вече са понесли и ще продължат да понасят в опитите си да пробият нашата отбрана, със сигурност ще неутрализират всеки военен ефект от тази офанзива“, отбеляза той.

Той отбеляза, че близо до Авдеевка Руската федерация е намалила интензивността на въздушните удари и броя на бронираната техника. Първото, според него, се дължи на влошаващото се време, второто – на общия недостиг на техника в Руската федерация. Той също така подчерта, че причините за руската офанзива край Авдеевка са на политическа основа.

Путин иска да представи „победа“ преди президентските избори в Русия, а освен това при евентуален успех иска да има по-силни карти на масата за преговори.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 128 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: