Отидете към основна версия

1 122 1

Хамас пусна ВИДЕО с предаването на третата група заложници

  • хамас-
  • видео-
  • газа-
  • заложници-
  • израел-
  • челвен кръст

Освобождаването на пленниците беше осъществено в град Газа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хамас публикува видео, показващо как групата предава трета група заложници на служители на Червения кръст в Газа, предаде CNN.

За разлика от двата предишни видеоклипа на освобождаване на заложници, този показва предаване, което се извършва в град Газа - ход, който очевидно има за цел да покаже силата на Хамас на място, където израелските войски са съсредоточили наземните си операции.

Подобно на двата предишни видеоклипа, пуснатият в неделя се състои от поредица от редактирани клипове, публикуван в социалните медийни платформи на бригадите Ал-Касам, военното крило на Хамас. CNN не е присъствала на нито едно от местата, когато са заснети клиповете, и не е имала контрол върху съдържанието.

Какво показват клиповете: Тълпи от хора се виждат събрани отстрани на пътя, аплодиращи, докато микробуси, очевидно превозващи заложниците, се карат до пункт за предаване на площада на град Газа, срещу сградата на общината в центъра на града.

Въоръжени мъже очакват пристигането на Червения кръст, очевидна демонстрация на сила, целяща да покаже, че Хамас все още контролира централно място в град Газа.

След като превозните средства на Червения кръст пристигат, видеото показва жена заложница, водена от двама бойци на Хамас към кола на Червения кръст. Следващите клипове показват няколко възрастни и деца, които също са ескортирани към официални лица.

Допълнителни клипове показват, че тримата тайландски граждани и двойният руско-израелски гражданин, които също бяха освободени в неделя, са прехвърлени в ръцете на Червения кръст.

Няма звук на нито един от клиповете.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини