Отидете към основна версия

9 322 92

Всички гледат към България! От нас зависи дали Сергей Лавров ще пътува до Скопие

  • русия-
  • сергей лавров-
  • северна македония-
  • оссе

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи съобщи на 14 ноември, че въпросът с пристигането на Лавров в Скопие за участие в срещата на ОССЕ все още не е решен

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Руската делегация ще участва в заседание на Съвета на външните министри на ОССЕ ( Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) в Скопие, ако България, както е обещала на Северна Македония, отвори въздушното си пространство за полета от Руската федерация". Това е съобщил руският външен министър Сергей Лавров на форума "Примаковски четения", предаде ТАСС.

"Сега изглежда, че (Северна) Македония ни е поканила на Съвета на външните министри на ОССЕ. България изглежда е обещала на Македония да отвори въздушното си пространство. Ако се получи, ние ще бъдем там", е допълнил министърът.

"Ще видим как ще комуникират", е продължил Лавров. "Вече има няколко искания за среща, в случай че участваме на срещата, включително от западни представители. Разбира се, ще се срещнем с всички."

Срещата на външните министри на ОССЕ ще се проведе от 30 ноември до 1 декември в Скопие. Външният министър на Северна Македония Буяр Османи съобщи на 14 ноември, че въпросът с пристигането на Сергей Лавров в Скопие за участие в срещата на ОССЕ все още не е решен. Той също така припомни, че Лавров е обект на ограничения от страна на ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: