Отидете към основна версия

2 082 33

Израел съобщи, че в момента се водят най-тежките боеве от началото на войната срещу „Хамас“

  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • хамас-
  • хан юнис

Израелски въздушен удар е причинил смъртта на 45 души в централната част на ивицата

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелското военно командване заяви, че днес бял ден са били най-интензивните сражения от началото на войната с "Хамас", съобщи Ройтерс.

Израелски военни самолети извършили бомбардировки и атаки с други боеприпаси. Генерал-майор Ярон Финкелман, началник на южното командване на израелската армия, заяви, че "днес е денят с най-интензивните сражения от началото на сухопътната операция" в ивицата Газа.

Той отбеляза, че има сражения в Джабалия и Северна Газа, както и в източния град Шуджая. В момента се води битка в Хан Юнис, в южната част на анклава. "Ние сме в сърцето на Джабалия, в сърцето на Шуджая и вече и в сърцето на Хан Юнис", каза Финкелман.

Според информацията от местните здравни власти, израелски въздушен удар е причинил смъртта на 45 души в град Дейр ал Балах в централната част на ивицата Газа, предаде Ройтерс. Въпреки това, данните не са били потвърдени независимо. Д-р Еяд ал Джабри, директор на болница "Шухада ал Акса" в Дейр ал Балах, сподели за Ройтерс, че "в последния час бяха регистрирани смъртните случаи на 45 жертви, след израелска бомбардировка на къщите на три семейства в Дейр ал Балах".

Според здравното министерство на ивицата Газа, която е под контрола на радикалното палестинско движение "Хамас", от началото на конфликта преди два месеца, около 16,000 палестинци са загинали при израелски обстрел. Според данните от Израел, при нападението на "Хамас" на израелска територия на 7 октомври, близо 1200 души са загинали.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини