Отидете към основна версия

6 386 68

Убийствена ревност: каква е причината за клането в руската гимназия

  • брянск-
  • ревност-
  • русия-
  • момиче-
  • ученичка-
  • училище-
  • пушка-
  • самоубийство

За първи път в руската история момиче открива стрелба в училище

Майката на самоубилата се ученичка разказа за последните думи на дъщеря си, преди да се отправи към учебното заведение в Брянск. Според нея в продължение на няколко дни момичето практически не е общувало с близките си, а в деня на трагедията е казала само две думи на майка си: „Не викай“, съобщава MK.RU.

"Два дни тя не беше на себе си. Тя почти не говореше, не отговаряше на въпроси. Но като цяло е много мълчалива“, — каза тя. Една от версиите за нападението на осмокласничката над тийнейджърите е ревност. Според съобщения в медиите момичето се скарало със своя съученичка заради момче. Съобщава се, че момичетата не са могли да споделят своя 14-годишен съученик, който е сред ранените при стрелбата. Основната цел на ученичката била нейна 13-годишна съученичка.

Стрелбата е била извършена с ловна пушка, собственост на бащата на момичето, чието име за момента не се съобщава. Полицаите са намерили и нож след стрелбата на мястото на произшествието. В модерната руска история подобни инциденти са често срещани, но според Lenta.ru за първи път момичето открива стрелба в учебно заведение.

Министерството на здравеопазването съобщи, че в резултат на нападението срещу гимназията са ранени петима души, двама, включително извършителката на стрелбата, са мъртви. 14-годишен ученик е настанен в областната болница в изключително тежко състояние с тежка травма на ръката, множество фрактури и пневмоторакс (натрупване на въздух в белите дробове). Близначката на самоубийцата каза, че не знае за конфликт на сестра си. Разследващите проверяват дали тя е била наясно с плановете ѝ. Ученичката отрича сестра ѝ да е била жертва на тормоз. Първоначално беше изложена версия, че момичето е било тормозено от съучениците си.

Задържан е директорът на гимназия №5, 52-годишната Галина Сауткина, която е разпитана от местния отдел на Следствения комитет (СК). Депутатът от Държавната дума Александър Хинштейн посочи причината за трагедията в училище като небрежно отношение към съхранението на огнестрелно оръжие. Той заяви, че оръжията трябва да се съхраняват в сейф и недостъпни за хора без разрешение. Той допълни, че сега трябва да се изясни законността на действията на частните охранители. Гимназията е под физическата охрана на частната организация Excalibur и е оборудвана с алармен бутон. Сутринта на стрелбата на входа е имало жена, служител на частните охранители.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания