Отидете към основна версия

2 998 91

Таен план! Германия ще произвежда танкове в Украйна

  • германия-
  • украйна-
  • танк-
  • рейнметал

Генералният директор на компанията Rheinmetall Армин Папергер отбеляза, че производството на оборудване в Украйна ще бъде по-евтино, предвид по-ниските разходи за труд

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна търси от своите съюзници възможност да произвежда западно оборудване на своя територия. Въпросите за стартиране на процеса вече се обсъждат с редица компании, по-специално с германския концерн Rheinmetall, отбелязват в редакцията на американския вестник The Wall Street Journal. Според представител на концерна Rheinmetall вече ремонтира германска военна техника в Украйна.

"Компанията възнамерява скоро да започне да сглобява своя бронетранспортьор Fox в Украйна, изпращайки компонентите си през границата в това, което нарича Fox in a Box. В бъдеще амбициите на Rheinmetall са да произведе новия танк Panther и противовъздушна отбрана системи в Украйна“, се казва в материала.

Генералният директор на компанията Армин Папергер отбеляза, че производството на оборудване в Украйна ще бъде по-евтино, предвид по-ниските разходи за труд.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: