Отидете към основна версия

3 627 47

Алексей Данилов: Очакват се нови промени в правилата за мобилизация в Украйна

  • алексей данилов-
  • мобилизация-
  • украйна-
  • промени

Съотвените предложения ще бъдат разгледани на следващото заседание на Ставката

Снимка: Shutterstock

Очакват се нови инициативи по въпроса за мобилизацията в Украйна в близко бъдеще. Съотвените предложения ще бъдат разгледани на следващото заседание на Ставката, обяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна (СНБО) Алексей Данилов пред BBC.

"Сега стартираме нова програма; вече сме обсъждали този въпрос няколко пъти на заседания на щаба. Мисля, че в близко бъдеще ще има нови инициативи, включително законодателни, по този въпрос“, подчерта Данилов, цитирана от Фокус.

"Това включва привличане на компании за подбор на персонал и много други неща. Сега не бих искал да давам окончателен отговор, защото още веднъж подчертавам – процесът е в ход. Единственото, което може да се каже е, че на следващото заседание на Ставката президентът даде указания този въпрос да е окончателно подготвен“, отбеляза Данилов.

Коментирайки въпроса дали Украйна ще има достатъчно хора, за да продължи да воюва, секретарят на СНБО поясни, че в една война винаги ще липсват три неща. "Време, оръжия и хора“, поясни той.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: