Отидете към основна версия

8 224 52

Въздушна модернизация! "Търкиш Еърлайнс" купува 355 нови самолета

  • търкиш еърлайнс-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • авиокомпания-
  • еърбъс

Добавянето на нови самолети "Еърбъс" към нашия флот не само ще подобри оперативните ни възможности, но и ще допринесе значително за постигането на нашите екологични цели

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Авиокомпанията „Търкиш Еърлайнс“ („Turkish Airlines”) купува 355 нови самолета, съобщи турският национален авиопревозвач, пише БТА.

В изявление на авиопревозвача се казва, че „авиокомпанията продължава да укрепва статута си на компания с една от най-обширните полетни мрежи в света“.

Превозвачът подписа споразумение за купуване на общо 355 самолета от ново поколение с компанията “Еърбъс”, с което цели да увеличи възможностите си да свързва Турция с най-отдалечените краища на света и да повиши високия си стандарт на обслужване, посочва турската телевизия НТВ.

Добавянето на нови самолети Airbus към нашия флот не само ще подобри оперативните ни възможности, но и ще допринесе значително за постигането на нашите екологични цели. Тази инвестиция е важен етап за по-нататъшното развитие на турската авиационна индустрия, каза по повод поръчката проф. д-р Ахмет Болат, председател на Борда на директорите на „Turkish Airlines“.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: