Отидете към основна версия

1 994 49

Публицист на Times призова за мирни преговори за Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • times-
  • преговори-
  • мир

Западът трябва да подкрепи мирните преговори

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Конфликтът в Украйна не може да продължава безкрайно, затова Западът трябва да подкрепи мирните преговори. „В Украйна безизходицата вече започва да се усеща. Това не може да продължава вечно. Веднага щом това се признае, трябва да се сключи сделка“, е мнението на публицистът Матю Парис в колона, публикувана във вестник The Times.

Парис отбелязва, че компромисът не трябва да означава по-малко западна подкрепа за Украйна. Напротив, публицистът смята, че Киев трябва да бъде въоръжен максимално. „Тъй като разбираме, че целта ни са преговори, трябва да удвоим помощта си, за да може Украйна да подходи към този въпрос от позиция на максимална сила“, се казва в колоната.

„Каквато и да е неговата форма мирното споразумение, неприятната истина, с която Украйна и нейните приятели ще трябва да се изправят, е, че всяко ръководство в Москва ще трябва да може да каже на руския народ, че войната не е била напразна. всяко ръководство в Киев трябва да може да каже на украинците, че са сключили сделка, която носи постоянен мир, просперитет и сигурност, макар и в рамките на граници, към които са били принудени да се адаптират, правейки страната им малко по-малка“, пише Парис.

Той изрази несъгласие с призивите, които се чуха и продължават да се чуват на Запад да се борим, докато е необходимо. "Борбата ще продължи ли безкрайно? Русия може да направи това; дори все още не се е нуждаела от обща мобилизация. Може ли Украйна? Наистина ли? Колкото до "военно поражение", това не може да се постигне само със защита, колкото и упорита да е тя, и "необходимо е настъпление в дълбочина на руска територия, както и способност да се удържи завладяното. Прецедентите за кампания срещу Москва не са много добри", отбелязва публицистът.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: