Отидете към основна версия

2 357 97

Захарова: Случаят в Буча е некрофилска инсценировка на Киев, Лондон и Вашингтон

  • мария захарова-
  • буча-
  • украйна-
  • русия

Липсата на отговор по молбата ни за предоставяне на списъци със загиналите означава признание за това, заяви говорителят на МВнР на Руската федерация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отказът да се предостави на руската страна и медиите списък на загиналите в Буча показва, че това е инсценировка, осъществена от Украйна с помощта на САЩ и Великобритания.

Това заяви пред ТАСС официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Липсата на отговор от съответните международни организации на искания от руска страна и медии за предоставяне на списъци на убитите в Буча показва, че в Буча е имало некрофилска инсценировка“, каза Захарова. „Това беше извършено от киевския режим по указание и с участието на американците и британците".

Основата, според дипломата, е „провокацията на Третия райх в Немерсдорф през 1944 г.“

Руският външен министър Сергей Лавров в интервю за предаването „Голямата игра“ по Първи канал на 18 декември каза, че Русия чака да започне разследване след събитията в Буча или поне да получи списък с имената на жертвите, но нищо не е направено.

По-рано Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) също избегна да отговори на въпрос на ТАСС относно причините, възпрепятстващи независимото разследване на събитията в Буча. Организацията не отговори на въпроса за възможността да изпрати специална международна мисия в Буча, която да събере всички необходими данни на място и да получи от украинската страна списък на хората, чиито тела са били погребани там.

През април 2022 г. председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин обяви образуването на наказателно дело след "украинска провокация" в Буча, Киевска област, по чл. 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация (публично разпространение на съзнателно невярна информация за използването на въоръжените сили на Руската федерация). Той отбеляза, че Министерството на отбраната на Украйна, за да дискредитира руския военен персонал и умишлена, предварително планирана провокация, разпространил видеозаписи уж от Буча в западни медии като доказателство за масовото унищожаване на цивилни.

Тогава стана известно, включително от изявленията на ръководителя на администрацията на Буча от 31 март 2022 г., че руската армия е напуснала селището на 30 март.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания