Отидете към основна версия

2 537 7

Ракетна дипломация! "Хизбула" атакува израелски постове, Израел отговори с обстрел на Ливан

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • хизбула-
  • ливан

От началото на войната в ивицата Газа след кървавото нападение, извършено от "Хамас" на 7 октомври, в района на ливанско-израелската граница многократно е имало обстрел, при който бяха дадени жертви и от двете страни

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проиранската групировка "Хизбула" извърши най-малко три нападения срещу израелски постове близо до ливанската граница, което доведе до ответен обстрел на Южен Ливан, съобщиха ливански източници от службите за сигурност и израелската армия, цитирани от БТА.

Израелската армия заяви, че е засякла изстрелването от съседната страна на няколко ракети срещу Израел. В отговор армията е подложила на обстрел няколко района в Южен Ливан, откъдето са били изстреляни ракетите.

Израелската армия добави, че е атакувала терористи в Ливан и "терористичната инфраструктура на "Хизбула".

Групировката заяви, че нейни бойци са атакували няколко израелски поста близо до ливанската граница и оплака загубата на още двама свои членове. С това загиналите бойци на "Хизбула" от 7 октомври насам станаха 142-ма.

От началото на войната в ивицата Газа след кървавото нападение, извършено от "Хамас" на 7 октомври, в района на ливанско-израелската граница многократно е имало обстрел, при който бяха дадени жертви и от двете страни. Има опасения, че конфликтът може да ескалира след убийството на високопоставен служител на палестинското ислямистко движение "Хамас", Салех ал Арури, извършено снощи в южните предградия на Бейрут.

"Хизбула" е смятана за по-влиятелна и силна от "Хамас". Проиранската групировка се закани, че убийството на Ал Арури няма да остане ненаказано.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини