Last news in Fakti

3 Януари, 2024 20:36 2 503 7

Ракетна дипломация! "Хизбула" атакува израелски постове, Израел отговори с обстрел на Ливан

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • хизбула-
  • ливан

От началото на войната в ивицата Газа след кървавото нападение, извършено от "Хамас" на 7 октомври, в района на ливанско-израелската граница многократно е имало обстрел, при който бяха дадени жертви и от двете страни

Ракетна дипломация! "Хизбула" атакува израелски постове, Израел отговори с обстрел на Ливан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проиранската групировка "Хизбула" извърши най-малко три нападения срещу израелски постове близо до ливанската граница, което доведе до ответен обстрел на Южен Ливан, съобщиха ливански източници от службите за сигурност и израелската армия, цитирани от БТА.

Израелската армия заяви, че е засякла изстрелването от съседната страна на няколко ракети срещу Израел. В отговор армията е подложила на обстрел няколко района в Южен Ливан, откъдето са били изстреляни ракетите.

Израелската армия добави, че е атакувала терористи в Ливан и "терористичната инфраструктура на "Хизбула".

Групировката заяви, че нейни бойци са атакували няколко израелски поста близо до ливанската граница и оплака загубата на още двама свои членове. С това загиналите бойци на "Хизбула" от 7 октомври насам станаха 142-ма.

От началото на войната в ивицата Газа след кървавото нападение, извършено от "Хамас" на 7 октомври, в района на ливанско-израелската граница многократно е имало обстрел, при който бяха дадени жертви и от двете страни. Има опасения, че конфликтът може да ескалира след убийството на високопоставен служител на палестинското ислямистко движение "Хамас", Салех ал Арури, извършено снощи в южните предградия на Бейрут.

"Хизбула" е смятана за по-влиятелна и силна от "Хамас". Проиранската групировка се закани, че убийството на Ал Арури няма да остане ненаказано.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт4екър

    16 10 Отговор
    Терористите атакуват Хизбула.
  • 2 Рошав таралеж

    7 1 Отговор
    Е, те, ся стана яхния...
  • 3 ходжата

    9 1 Отговор
    защо дърпате дявола за опашката и после мамо бият ма...........сами сте си виновни май
  • 4 ...

    9 3 Отговор
    Мачкай Ливан !!!! Щом укриват терористи значи са на страната на терористите. После ще рИват и те - "ма не ни бийте бе... ЕС ЕС ... помощ помощ"
  • 5 мдааа

    3 3 Отговор
    какво ли щеше да направи Русия ако Хитлер се беше укрил в България?!
    хипотетичен въпрос за хора които не четат думата АНАЛизирам до края на главните букви.
  • 6 Газа за 3 дни

    6 10 Отговор
    Всеки ден борещите се за свобода палестинци безвъзвратно унищожават 3-5 танка Меркава , още около 10 бронирани машини и по около 100 еврейски нациста. Да припомним, че до момента според Ал Джазира еврейските нацисти за три месеца са убили повече от 8000 деца и още толкова жени!!! Прехвалената еврейска нацистка армия е силна само срещу деца !!!

    Коментиран от #7

  • 7 Aурон

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Газа за 3 дни":

    Бъди спокоен в Газа всичко приключи идва ред и на следващите в списъка.