Отидете към основна версия

3 803 69

Втори фронт? Интензивен обстрел по Израел от ливанска територия

  • израел-
  • хамас-
  • ливан-
  • хизбула-
  • газа

Ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви, че рано тази сутрин е ударила ключов израелски пост за наблюдение с 62 ракети като първоначален отговор за убийството на заместник-лидера на "Хамас"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските сили за отбрана съобщиха, че Северен Израел днес е бил подложен на интензивен обстрел от ливанска територия и че в отговор те са нанесли удари по "терористична клетка", участвала в атаката, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Малко след като в Северен Израел прозвучаха сирени за въздушна тревога, военните съобщиха, че "са идентифицирани около 40 изстрела от Ливан към района на Мерон".

Към момента не се съобщава за жертви и щети.

Малко по-късно ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви, че рано тази сутрин е ударила ключов израелски пост за наблюдение с 62 ракети като "първоначален отговор“ за убийството на заместник-лидера на "Хамас", допълва Ройтерс.

Салех ал Арури беше убит във вторник от израелски дрон в южно предградие на ливанската столица Бейрут. Според анализатори това може да се разглежда като послание към ливанската шиитска групировка, която е съюзник на "Хамас“, че дори нейният бастион в предградието Дахиех уязвим на атаки от Израел.

В разпространеното днес изявление на "Хизбула“ се посочва, че групировката е поразила основен израелски пост за "въздушно наблюдение" и "въздушен контрол".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.

Свързани новини