Last news in Fakti

6 Януари, 2024 20:45 1 041 7

Първият дипломат на ЕС: На всяка цена трябва да се избегне ескалация на войната в Близкия изток

  • жозеп борел-
  • ливан-
  • израел-
  • хизбула-
  • хамас

Жозеп Борел предупреди Израел, че никой няма да излезе победител от един регионален конфликт

Първият дипломат на ЕС: На всяка цена трябва да се избегне ескалация на войната в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел предупреди днес, че Ливан не трябва да се оставя да бъде въвлечен в конфликта между Израел и "Хамас", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Борел е на посещение в ливанската столица. Той се срещна там с ливанския външен министър Абдала Бу Хабиб, а после проведе и среща с ливанския премиер Наджиб Микати.

На пресконференция Борел подчерта, че е от неотложна важност да се избегне регионална ескалация на конфликта в Близкия изток и предупреди Израел, че "никой няма да излезе победител от един регионален конфликт", отбелязват Ройтерс и Франс прес.

"Виждаме обезпокояващо засилване на размяната на огъня по Синята линия", заяви Борел. Той визира демаркационната линия, начертана от ООН, за да отбележи линията, зад която израелските сили се изтеглиха, когато напуснаха Южен Ливан през 2000 г., посочва Ройтерс.

По-късно днес Борел ще се срещне с председателя на парламента на Ливан - Набих Бери, както с командващия силите на ООН в Ливан, генерал Аролдо Лазаро Саенц.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    14 2 Отговор
    Я..... този състави цяло изречение !!! Или - подсказват му в ушенцето !?
  • 2 Сатана Z

    12 1 Отговор
    През 1947 год. Обществото на народите решава да има Палестинска държава на територията където живее този народ.Но и досега няма такава.Целта на Израел е да прогони жителите на Газа и да го засели с евреи .
    Приживе Кисинджър е казал,че Израел няма да го има на картата,за което споменава и Жириновски пред да си отиде.
    А Сирия още не е паднала ,както казваше Ванга.
    Интересно,кога ще започне ,а не дали ше има!

    Коментиран от #6

  • 3 ЦРУ

    1 12 Отговор
    Загрижили се за Газа където вече живеят едвам 100 000 души над 99% от тези над 2 млн жители вече избягаха от там и то заради эапочнатото от Хамас, Газа е само малка част от 800 млн араби и 90 млн персийци и 90 млн турци които ги подкрепят а ударен Израел на нико не му пука за онеци над 1500 цивилни избти за няклоко часа, но някой сеща ли се че от 50 млн украинци сега са едвам 30 млн и денонощно унищожавни цивилни от руската федерация подкрепена от ядрена Северна Корея и Ядрен Китай, спрете БРИКС и ШОС а не усилията на Израел и Украйна
  • 4 Дърта пробита манерка

    13 0 Отговор
    Този, какво квипи, като прасе из локва? Никой не го е избирал от тези 500 милиона европейци в съюза. Как може да ме преставя за каквото и да е, като не съм му давал гласа си никога??? Тази система вече е умряла. Не става повече така. Никой тези не го е избирал, но се оказва, че точно такива уж са наши началници??? Е, не може да е така повече.
  • 5 Сократ

    15 0 Отговор
    Този алкохолик ли е първия дипломат на ЕС? Тотално падение. А ние пак сме на грешния влак.
  • 6 Абе Израел е

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Изкуствено образование на чужда територия. Арабите там всичките ги ненавиждат и искат да се махне това образование от там. Само заради яката поддържка на САЩ, още ги има. Ама каквото направиха с палестинците, вече никога няма да им бъде простено. У канала са ..
  • 7 Епа...

    3 0 Отговор
    ...наложи им санкции на Хамас, примерно няма да им купуваш атентатите повече :) -> аз логическа мисъл и действия в полза на редовия Европеец, от брюкселски американски еничар, не избиран НИКОГА от редовите Европейски граждани, НЕ очаквам, НЕ се и надявам на такива качества!