Отидете към основна версия

5 386 67

The New York Times: Плъзгащите руски бомби намират украинските войници и в бункерите

  • русия-
  • украйна-
  • бомби

Страдаме от разрушителната им сила, признават бойци на Киев

Руски плъзгащи се бомби успешно поразяват позиции на украинските войски, включително подземни бункери, съобщи в понеделник вестник The New York Times, цитирайки интервюирани членове на украинската национална гвардия.

Според публикацията, от март 2023 г. украинските войски „страдат от разрушителната сила на плъзгащите се бомби“, като ефектът от тях се усещал дори от тези украински войски, които вече са свикнали с обстрела. „Пращат до осем на час“, цитира изданието думите на украински национален гвардеец, представил се като Кит. „Изглежда сякаш към вас лети самолет, сякаш портите на ада се отварят.“

Освен това използването на безпилотни самолети от Руската федерация имало сериозен ефект върху украинските войски, поради което доставките за фронтовата линия „стана по-рискована“, а украинските войски са спрели да използват техника за придвижване към позициите си. „Изключително опасно е да пътувате с кола, можете да пътувате само пеша.“ - каза пред изданието украински национален гвардеец на име Варвар.

През декември 2023 г. секретарят на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната Рада, полковник от СБУ Роман Костенко, заяви, че Въоръжените сили на Украйна не разполагат със средства за противодействие на използваните плъзгащи/планиращи/ бомби от Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 61 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: